Η ναυτική διαιτησία απαραίτητο συστατικό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 12/12/2008
Δεν νοείται διεθνές ναυτιλιακό κέντρο χωρίς την ύπαρξη ναυτικής διαιτησίας. Η προσπάθεια του ΝΕΕ από καιρό είναι να βοηθήσει στην επέκταση της ναυτιλιακής συστάδας (Maritime Cluster) του Πειραιά για να μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί τα μέγιστα από όλες τις παράπλευρες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη μεγάλη μας ελληνόκτητη ναυτιλία. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύει και το θεσμό της ναυτικής διαιτησίας.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Γράτσος, ανοίγοντας χθες την ημερίδα για τη ναυτική διαιτησία που διοργάνωσε το Επιμελητήριο. Ένα ναυτιλιακό κέντρο δεν αρκεί να έχει καλούς δικηγόρους αλλά πρέπει και να μπορεί να λύνει διαφορές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών. Ναυτιλιακή διαιτησία στην Ελλάδα υπάρχει και λειτουργεί, ό όγκος των εργασιών της όμως είναι περιορισμένος.

Για να γίνει διαιτησία στον Πειραιά, συνέχισε ο κ. Γράτσος, πρέπει τα συμβαλλόμενα μέρη να δεχθούν να γίνει η διαιτησία εδώ. Έως ότου γίνει γνωστό ότι ο Πειραιάς παρέχει κατάλληλη, αποτελεσματική και αμερόληπτη διαιτησία σχέση έχουσα με διεθνή ναυτιλιακά θέματα, η διαιτησία εδώ θα εξαρτάται από τη βούληση τού ισχυρότερου εκ των συμβαλλομένων.

Στη χθεσινή ημερίδα μίλησαν ο κ. Ιωάννης Τσατσάς, πρόεδρος του London Maritime Arbitrators' Association, ο κ. Γρηγόρης Τιμαγένης, δικηγόρος , αρωγό μέλος της Ένωσης για τη Ναυτική Διαιτησία και  διαιτητής πολλών οργανισμών που εκτελούν ναυτιλιακές διαιτησίες και ο κ. Νίκος Τσαβλίρης ο οποίος έχει διεξαγάγει πάρα πολλές διαιτησίες μέχρι σήμερα.

Νοταρά 131,
18536 Πειραιάς

τηλ. 210-4292942

fax. 210-4292948

Αποστολή e-mail
 

[ TOP ]

© Copyright 2006 Piraeus Association for Maritime Arbitration
Login