Ναυτική Διαιτησία: Η πρώτη επίσημη χθες στον Πειραιά

Η Ναυτεμπορική, 13/05/2006

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Σωματείου «Ενωση για τη Ναυτική Διαιτησία» πραγματοποιήθηκε χθες στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια ανάδειξης του Πειραιά όχι μόνο σε κέντρο διεξαγωγής ναυτικών διαιτησιών αλλά ακόμη, γενικότερα, σε κέντρο επίλυσης ναυτικών διαφορών, με κατάλληλες θεσμικές παρεμβάσεις, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, και στο χώρο των ναυτικών δικαστηρίων, τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε «αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, πιστεύω πως το ξεκίνημα στην προσπάθεια ανάδειξης του Πειραιά σε κέντρο διεξαγωγής ναυτικών διαιτησιών έχει γίνει».

Στη χθεσινή ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από το Σωματείο «Ενωση για τη Ναυτική Διαιτησία», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εκτός του υπουργού, μίλησαν ο πρόεδρος του δ.σ. του Σωματείου, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ., ενώ τους σκοπούς της Ενωσης παρουσίασαν οι κ.κ. Παύλος Αβραμέας, γενικός γραμματέας δ.σ., πρόεδρος Ενωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων, Αντώνιος Τσαβδαρίδης, ταμίας δ.σ., διδάκτωρ Νομικής, δικηγόρος, Κων/νος Α. Φιλίππου, διπλ. ναυπηγός και μηχανολόγος μηχανικός, Γ.Γ. του Συνδέσμου Ναυτικών Τεχνικών Συμβούλων και Πραγματογνωμόνων και ο Γρηγόριος Τιμαγένης, διδάκτωρ Νομικής, δικηγόρος.

Νοταρά 131,
18536 Πειραιάς

τηλ. 210-4292942

fax. 210-4292948

Αποστολή e-mail
 

[ TOP ]

© Copyright 2006 Piraeus Association for Maritime Arbitration
Login