Ναυλομεσίτες: Περιλαμβάνουν την ελληνική διαιτησία σε ναυλοσύμφωνα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 7/03/2008
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ για την πορεία της ναυλαγοράς τους επόμενους μήνες κυριάρχησαν στην εκδήλωση του Σωματείου Ναυλομεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων για το νέο έτος. Στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν στη Λέσχη του Σωματείου επισημάνθηκε ότι αναμένεται η ναυλαγορά να ανέβει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

Αλλά για την περίοδο των Αγώνων οι Ελληνες ναυλομεσίτες εκτιμούν ότι θα υπάρξει μία διόρθωση γιατί αναμένεται, λόγω της αύξησης του τουρισμού εκείνη τη περίοδο στην Κίνα, να παρατηρηθεί ταυτόχρονη μείωση εισαγωγών πρώτων υλών. Μετά τους Αγώνες όμως και εξαιτίας της μείωσης που θα προηγηθεί στη διάρκειά τους, προβλέπεται ότι θα σημειωθεί νέα αύξηση των μεταφορών η οποία θα διατηρήσει την αγορά σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης συζητήθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του Σωματείου, με προτεραιότητα την αγορά χώρου όπου θα στεγαστούν το Σωματείο και η σχολή. Την ίδια βαρύτητα θα δώσει το Σωματείο και για την προσπάθεια εδραίωσης του ρόλου του Ελληνα ναυλομεσίτη στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ελληνική διαιτησία αναφέρθηκε ότι έχει ετοιμαστεί κατάλογος με μέλη του Σωματείου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ο οποίος και θα δοθεί στην επιτροπή για τη διαιτησία προς έγκριση. Υπήρξε αισιοδοξία για την πορεία της προσπάθειας εδραίωσης της ναυτικής διαιτησίας στη χώρα αφού διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του Σωματείου έχουν πετύχει σε αρκετές περιπτώσεις να συμπεριλάβουν την ελληνική διαιτησία στα ναυλοσύμφωνά τους.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων ναυλομεσιτών, Γιάννης Παχούλης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Χρειάζεται η συνδρομή όλων των μελών για να ενισχυθεί ο ρόλος του Σωματείου για να μπορέσει να προσφέρει περισσότερο έργο και στα μέλη αλλά και στην πειραϊκή ναυτιλιακή κοινότητα μέσω των σεμιναρίων που έχουν ήδη καταφέρει να γίνουν θεσμός».

Νοταρά 131,
18536 Πειραιάς

τηλ. 210-4292942

fax. 210-4292948

Αποστολή e-mail
 

[ TOP ]

© Copyright 2006 Piraeus Association for Maritime Arbitration
Login